NC STATE university ATHLETICS
PNC PLAYERS LOUNGE

RALEIGH, NORTH CAROLINA


SUMMARY

Davis Kane Architects was asked to provide visioning for the Men’s Basketball Players’ Lounge within the Men’s Locker Room at PNC Arena. Through 3D imaging, Davis Kane developed different design schemes and rendering images which helped secure funding for the project renovation. The construction project included 376 square feet of renovation. Finishes updates included replacing one wall with a glass partition and manual bi-parting glass doors and another wall with a new base cabinet to support a “video wall”. Floor to ceiling stained wood wall panels and new carpet with specialized logo were also installed throughout. The existing ceiling was raised from 9’ to 16’ with a new tray ceiling to house LED accent lighting. A central ceiling feature with cascading lighting globes was added in the center of the room. Existing plumbing, mechanical, and electrical systems were reworked to accommodate the renovation of the space.