SAS V - Auditorium and Lobby

CARY, NORTH CAROLINA

SUMMARY

Davis Kane Architects provided design and Construction Administration services for the original SAS-V building in 1988. Twenty years later, through our continued client-relationship, we were asked to provide design services for refinishing the atrium lobby, toilet rooms, auditorium, and a small conference room to complement our design of the new SAS/C Executive Briefing Center. Back-lit acoustical panels provide a backdrop for a wall-mounted sculpture in the atrium lobby. Flat panel displays, inset in white lacquer trim, contrast with the natural, rift-cut red oak walls. Casework design included two registration desks, reception desk, large buffet for customer events, geode display wall, a podium and desk for the stage. In addition to code-required updates, the restrooms were enhanced with sustainable finishes, hands-free soap dispensers and faucets, and lighting. The entry wall of the small conference room was replaced with an all-glass wall and door system. New furniture, a large flat panel display, supportive A/V equipment, lighting, carpet and acoustical wall panels completed the look.